MP3 TANDARTSEN

Regentesselaan 3
7316 AA Apeldoorn

info@mp3tandartsen.nl
055 – 355 31 53

Maandag tot en met vrijdag

08.00 – 12.00 uur
13.00 – 16.30 uur

Telefonische bereikbaarheid

08.30 – 12.00 uur

Naar het contactformulier >

Spoed

055 – 355 31 53
Na 12:00u voicemail inspreken!

Spoed buiten reguliere openingstijden en vakanties:
085 – 0189466

 

Bent u een verwijzer?

Gebruik een van de onderstaande formulieren om uw patiënten door te sturen naar MP3 Tandartsen

Aanmelden patient
als (zorg)verwijzer

Regentesselaan 3, 7316 AA, Apeldoorn, info@mp3tandartsen.nl
055-3553153 (receptie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur)

TANDEN - CARIËS

Een gaatje, wat nu?

Beginnend gaatje
Soms is er sprake van een beginnend gaatje. Door het gebit beter te beschermen (mondhygiëne en voeding) kan een beginnend gaatje weer remineraliseren. Soms kan er ook voor gekozen worden om een beschermlaagje aan te brengen (sealant) of het gaatje te infiltreren met een kunsthars. (Deze techniek wordt ook toegepast voor het Verwijderen van Vlekken)

Actief gaatje
Een actief gaatje moet actief behandeld worden. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van een kunsthars vulmateriaal (composiet). Veilig, precies en nauwkeurig werken is belangrijk voor de levensduur van de vulling. Vandaar dat we graag werken met een rubberen lapje (zie afbeeldingen) en vergroting (zie Werken met Microscoop). Gaatjes onder een bestaande vulling moeten vaak behandeld worden met een kroon. (Lees meer over Restaureren)

Wist u dat gaatjes en tandvleesontstekingen de meest voorkomende ziektes zijn wereldwijd?

Stempeltechniek MP3 Tandartsen direct composiet caries gaatje
Het zwarte vlekje op de kies is de toegang tot een gaatje dat behandeld moet worden.
Stempeltechniek MP3 Tandartsen direct composiet caries gaatje
Het leek eerst een klein zwart plekje, maar eronder blijkt de kies flink aangetast.

Stempeltechniek MP3 Tandartsen direct composiet caries gaatje
Met een vooraf gemaakte stempel (afdruk) brengen we de originele vorm van de kies weer terug in de vulling!
Stempeltechniek MP3 Tandartsen direct composiet caries gaatje
Direct na vullen van het gaatje waarbij de vorm van de kies weer helemaal wordt hersteld met alle groefjes en lijntjes!

TANDEN - SLIJTAGE

Slijten van tanden en kiezen door overmatig gebruik

Tanden en kiezen slijten bij normaal gebruik ongeveer 1mm in 100 jaar (fysiologische slijtage). Bij gebitsslijtage is sprake van aanzienlijk meer weefselverlies (pathologische slijtage) door abnormale omstandigheden. Mechanische slijtage kan optreden door overmatig tandcontact (attritie) zoals klemmen en knarsen of contact met een voorwerp (abrasie) zoals het strippen van elektriciteitsdraden met de tanden. Chemische slijtage (erosie) kan optreden door het nuttigen van zure voeding zoals frisdrank en vruchtensappen (extrinsiek) of omhoogkomend maagzuur (intrinsiek). Voordat we gebitsslijtage behandelen, gaan we eerst opzoek naar de oorzaak. Vervolgens stellen we een gedegen behandelplan voor u op. (Lees meer over Slijtage)

Slijtage Reconstructief Tandslijtage Gebitslijtage Erosie MP3 Tandartsen Apeldoorn
Ernstige slijtage bij de kiezen. Het tandbeen (het binnenste gedeelte van de kies en heeft een gele kleur) is goed zichtbaar en is gevoelig met eten.
Slijtage Reconstructief Tandslijtage Gebitslijtage Erosie MP3 Tandartsen Apeldoorn
Een fantastisch resultaat nadat de slijtage is behandeld met een vulmateriaal (composiet).

TANDVLEES

No pink in the sink!

Gingivitis
Tandvleesontsteking is zeer veel voorkomend en sluimert vaak ongemerkt door. Heeft u last van bloedend tandvlees wanneer u met een tandenstoker aan de slag gaat? Dan heeft u zeer waarschijnlijk ontstoken tandvlees. De conditie van uw tandvlees wordt bij iedere controle gecontroleerd met behulp van een pocket-meting (DPSI-meting). Een pocket is de ruimte tussen de tand en het tandvlees. Hoe groter de ruimte of hoe meer bloeding van het tandvlees, hoe ernstiger de ontsteking. Door uw leefstijl (o.a. voeding) en mondverzorging aan te passen is een milde tandvleesontsteking goed te behandelen. (Behandelingen vallen dan onder Beschermen)

Parodontitis
Parodontitis is niet alleen ontsteking van het tandvlees, maar ook van het ophangsysteem van de tand in de kaak (het parodontaal ligament); dit is een ernstige tandvleesontsteking. Ontsteking van het ophangsysteem zorgt voor afbraak van kaakbot en uiteindelijk het verlies van tanden en kiezen. Er kunnen agressieve bacteriën aanwezig zijn en er is uitgebreide therapie nodig voor genezing van het tandvlees. Genezing is echter van groot belang gezien het verhoogde risico op diabetes, hart- en vaatziekten, alzheimer, vroeggeboorte en laag geboorte gewicht, nier-, hoofd- en halskanker en het verlies van uw gebit. (Lees meer over Tandvlees)

Pocket meting ontstoken tandvlees bloeding DPSI MP3 Tandartsen
Tijdens iedere controle wordt een meting van het tandvlees (DPSI-meting) uitgevoerd om de gezondheid van het tandvlees in kaart te brengen. Bij deze voortand is geen sprake van bloeding en er wordt een ondiepe pocket van 3mm gemeten.
Pocket meting ontstoken tandvlees bloeding DPSI MP3 Tandartsen
Bij deze pocket-meting begint het tandvlees wel te bloeden en is de ruimte ongeveer 8mm diep. Er is sprake van ernstige tandvleesontsteking met afbraak van het ophangsysteem (parodontitis).

ONTSTEKING

Een chronische ontsteking geeft meestal geen (pijn)klachten!

Zowel chronische tandvlees-, tand- als kaakontstekingen geven meestal geen klachten. Waar tandvleesontstekingen worden ontdekt door een regelmatige tandvleesmeting, worden ontstekingen in de kaak vaak gezien op röntgenopnames of een enkele keer aan de hand van een (pijn)klacht. Dus niet alleen gaatjes, maar ook tand/kaakontstekingen worden ontdekt op röntgenfoto’s. Kaakontstekingen geven een verhoogd risico op oa. hart- en vaatziekten, ontstekingen, diabetes en osteoporose. Een ontsteking kan alleen optreden bij een niet levende tand of kies; deze kan ontstaan door een te grote prikkel van buiten (bijvoorbeeld een trauma of een groot gaatje). (Lees meer over chronische kaakonstekingen)

Solo rontgen opname bovenkaak indirect porselein emax press MP3 Tandartsen
Op dit röntgenbeeld worden 4 gezonde kiezen van de rechter bovenkaak getoond. Er is geen sprake van ontsteking in het kaakbot, 3 van de 4 kiezen zijn hersteld met een gedeeltelijke kroon.
Röntgenbeelden ontsteking avitaal dode tanden wortelkanaalbehandeling MP3 Tandarsten
Op dit beeld zijn duidelijk twee ontstekingen in het bot van de rechter onderkaak zichtbaar; één bij een kies met een wortelkanaalbehandeling en één bij een nog niet behandelde kies. Tanden met een ontsteking leven niet meer.

MP3 Tandartsen is aangesloten bij

“Erik-Jan Muts straalt kennis en kunde uit. Hij heeft duidelijk veel passie voor zijn werk. Erg blij met het resultaat en de behandeling.”

5 out of 5 stars - 13 juni 2019

Bent u door ons behandeld en bent u daar tevreden over? Deel (anoniem) uw ervaring op Zorgkaart Nederland.

Beoordeel MP3 Tandartsen