MP3 TANDARTSEN

Regentesselaan 3
7316 AA Apeldoorn

info@mp3tandartsen.nl
055 – 355 31 53

Maandag tot en met vrijdag

08.00 – 12.00 uur
13.00 – 16.30 uur

Telefonische bereikbaarheid

08.30 – 12.00 uur

Naar het contactformulier >

Spoed

055 – 355 31 53
Na 12:00u voicemail inspreken!

Spoed buiten reguliere openingstijden:
055 – 366 30 43

 

Bent u een verwijzer?

Gebruik een van de onderstaande formulieren om uw patiënten door te sturen naar MP3 Tandartsen

Aanmelden patient
als (zorg)verwijzer

Regentesselaan 3, 7316 AA, Apeldoorn, info@mp3tandartsen.nl
055-3553153 (receptie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur)

Onderzoek

Om erachter te komen hoe gezond uw mond is willen we altijd eerst graag onderzoek doen. U kunt daarbij denken aan de gangbare tandheelkundige methoden met röntgenfoto’s en mondonderzoek, maar we gebruiken soms ook laboratorium testen, EAV (Electro Acupunctuur volgens Voll), ART (Autonomic Response Test) en neuraaltherapie. Hoe meer we weten, hoe beter we u kunnen helpen.

Metalen

Amalgaam is een veelgebruikt vulmateriaal, u heeft er vast wel eens van gehoord. Maar weinig mensen weten dat er tot wel 50% kwik in amalgaamvullingen zit en dat dit soms gezondheidsklachten kan geven. In combinatie met andere metalen in de mond – van bijvoorbeeld kronen of implantaten – neemt dit risico toe. Biologische gezien horen metalen eigenlijk niet thuis in ons lichaam. Dat is de reden waarom wij altijd materialen gebruiken die zo lichaamsvriendelijk mogelijk zijn. En dat is voor iedereen goed.

Voeding, lifestyle en preventie

Er gaat natuurlijk niets boven gaaf. Daarom besteden we in onze praktijk ook zoveel aandacht aan voeding, lifestyle en preventie. U kunt uw gebit prima zelf gezond houden, maar u moet wel precies weten hoe. En dat kunt u wel aan ons overlaten, wij zijn er natuurlijk voor om u te helpen met het krijgen of behouden van een gezonde mond. Dat is een geruststellend idee.

Ontstekingen

Een ontsteking? Dat is niet goed voor mijn gezondheid! Waarschijnlijk de eerste gedachte als u hoort dat u ergens een ontsteking heeft. En dat klopt. Ontstekingen komen helaas ook vaak voor in de mond. Ontstoken tandvlees bijvoorbeeld of ontstekingen aan wortelpunten. Maar gelukkig kunnen we u ook daarmee helpen. De biologische tandheelkunde is er juist op gericht om ontstekingen aan te pakken en op te ruimen. Hoe sneller hoe beter. Minder bekend zijn de restontstekingen die nog in het kaakbot zitten, bijvoorbeeld na het verwijderen van een kies. Daar hebben wij natuurlijk ook aandacht voor.

De juiste beet

De manier van dichtbijten heeft een grote invloed op uw houding. Een onjuiste beet* kan echter ook de oorzaak zijn van andere problemen. Denk daarbij aan hoofdpijn, nek-en rugklachten, pijn en knappen bij het kaakgewricht of onbegrepen klachten aan het gebit. Bij complexe situaties werken we samen met chiropractors die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Saneren

U wilt van uw metalen en/of ontstekingen af? Dat kan, maar dan wel op een goede en veilige manier. Hierin heeft MP3 Tandartsen zich gespecialiseerd.

Voor het verwijderen van amalgaam gebruiken we bijvoorbeeld een vijfvoudig beschermingsprotocol*. De hoeveelheid kwikdamp die kan ontstaan bij het uitboren wordt zo tot een absoluut minimum beperkt. Daarna kiezen we een restauratiemateriaal dat zo goed mogelijk bij u past. Esthetisch fraai en biologisch gezond.

Clean-Up Cofferdam Amalgaamverwijdering Amalgaamsanering Amalgaam Veilig MP3 Tandartsen

Wilt u een fraaie en gezonde oplossing voor een missende tand of kies? Ook daar hebben we een biologische oplossing voor.

Of bent u op zoek naar een nikkelvrije beugeloplossing voor uzelf of uw kind. Denkt u dan eens aan Invisalign*, een volwaardig en gezond alternatief voor de traditionele metalen blokjesbeugel.

MP3 Tandartsen is aangesloten bij

“Erik-Jan Muts straalt kennis en kunde uit. Hij heeft duidelijk veel passie voor zijn werk. Erg blij met het resultaat en de behandeling.”

5 out of 5 stars - 13 juni 2019

Bent u door ons behandeld en bent u daar tevreden over? Deel (anoniem) uw ervaring op Zorgkaart Nederland.

Beoordeel MP3 Tandartsen