DE INTAKE
Een eerste kennismaking en uitgebreid onderzoek
Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Daarom hebben wij vóór uw intake bij onze praktijk graag uw patiëntendossier en ingevulde vragenlijsten in bezit. We weten dan precies hoe lang we nodig hebben voor de intake (zie Aanmelden).
Wat kost een intake? – Een globale begroting voor een intake vindt u hier. Zijn aangeleverde röntgenfoto’s verouderd of van slechte kwaliteit? Dan maken wij nieuwe! Bekijk ook de veelgestelde vragen.
Hoe lang duurt een intake? – Afhankelijk van uw situatie (dit kunnen wij zien aan de hand van de aan ons verzonden gegevens) zal een intake afspraak 60-90 minuten in beslag nemen. Bekijk ook de veelgestelde vragen.
Stap 1
Kennismaking & Anamnese
Maak kennis met MP3 Tandartsen. Bij deze eerste kennismaking geven we u een indruk van onze kliniek en werkwijze. Vervolgens bespreken we uw persoonlijke situatie. We doen dit grondig en nemen hiervoor alle tijd. Deze afspraak kan daarom langer duren dan u mogelijk gewend bent.
Stap 2
Mondonderzoek
We starten met het onderzoek buiten de mond. Denk hierbij aan het kaakgewricht en de kauwspieren. Vervolgens kijken we in de mond uitgebreid naar bescherming, tandvlees, slijtage, gaatjes, functie en esthetiek. (Lees hier meer over in Zorgplan).
Stap 3
Rontgenonderzoek
Met het blote oog kunnen we lang niet alle aspecten van het gebit goed beoordelen. Door van binnenuit te kijken met een röntgenfoto zien we bijvoorbeeld duidelijk of er een (beginnend) gaatje zit in een tand. Daarnaast kunnen we ook de conditie van het kaakbot beoordelen.
Stap 4
Mondfotografie
Mondfotografie is een van de belangrijkste onderdelen in de moderne tandheelkunde. Het is ondenkbaar om een plan op te stellen zonder te weten hoe het gebit er ook al weer precies uitziet… Daarnaast gebruiken we de foto’s ook voor uitleg van het behandelplan.
Stap 5
3D Gebitsscan (Trios)
Tijdens de intake wordt een nulmeting uitgevoerd met een intra-orale 3D-scanner (Trios 3 – 3Shape). Deze unieke technologie brengt de conditie van uw gebit haarfijn in beeld en maakt het mogelijk om veranderingen in het gebit, zoals slijtage of terugtrekkend tandvlees, te kwantificeren. (Lees meer over 3D-Scannen)
Stap 6
Beetscan (T-Scan)
Met de T-Scan (Tekscan) kan op een unieke manier de krachtverdeling tussen de tanden en kiezen in kaart worden gebracht. Carbonpapier geeft alleen alle contacten samen weer, terwijl kauwen een beweging is! Zo kan de T-Scan het traject van dichtbijten en de krachtverdeling op iedere individuele tand weergeven. (Lees meer over de T-Scan)
Stap 7
DentiCheck
Hoe staat uw gebit er nu voor? U krijgt inzicht in de conditie van de 5 belangrijkste aspecten van het gebit volgens de DentiCheck score. Tijdens iedere controle krijgt u een update van deze score. De 5 belangrijkste aspecten zijn:
- Staat van bescherming van uw gebit
- Conditie van uw tanden, zoals gaatjes en slijtage
- Conditie van uw tandvlees, zoals ontsteking
- Aanwezigheid van ontstekingen in het kaakbot
- Functie van uw gebit, zoals krachtverdeling en esthetiek
Stap 8
Vervolg
Als laatste willen we graag van u weten hoe uw gebit er over 5, 10 of misschien zelfs 25 jaar uit zou moeten zien. Wat is uw doel? Wat zijn uw wensen? Zo ontstaat een zorgplan om uw doel te verwezenlijken! Dat plan gaan we de volgende keer bespreken. (Lees meer over het Zorgplan)